Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Proiect estimat la un milion…

Proiect estimat la un milion de euro: MEC intenționează să atragă studenți de peste hotare la universitățile autohtone

Imagine simbol. Sursa: mec.gov.md

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) intenționează să traducă în limba engleză 14 programe de studii superioare de licență, inclusiv patru programe noi, în patru instituții de învățământ superior. În acest scop, va fi alocat circa un milion de euro în cadrul unui proiect susținut de Banca Mondială.

Potrivit autorilor inițiativei, aceste acțiuni vin „să promoveze Republica Moldova ca destinație pentru studenții de peste hotare”.

Programe de studii superioare de licență, traduse în limba engleză, vor fi implementate în patru instituții de învățământ superior:

  • Universitatea de Stat din Moldova;
  • Universitatea Tehnică din Moldova;
  • Academia de Studii Economice din Moldova;
  • Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

De asemenea, potrivit unui comunicat emis de MEC, circa 300 de profesori vor fi pregătiți pentru a preda aceste programe în limba engleză.

Inițiativa este parte a Proiectului Învățământul Superior din Moldova, care „sprijină activitățile menite să modernizeze infrastructura instituțiilor prin îmbunătățirea condițiilor din blocurile de studii existente şi dotarea cu echipament a universităților și colegiilor pedagogice selectate, precum și să asigure o mai bună aliniere a sistemului de învățământ superior la cerințele pieței muncii, prin crearea mecanismelor care să sporească șansele de angajare ale absolvenților instituțiilor de învățământ superior”. Valoarea totală a proiectului este de 35,7 de milioane de euro. Proiectul se implementează în perioada mai 2020 – decembrie 2025.