Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primul lot de 20 ventilatoare…

Primul lot de 20 ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la Covid-19 în R. Moldova” a ajuns în țară

Primul lot de 20 ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la Covid-19 în R. Moldova” a ajuns luni, 5 octombrie, în țară. Ventilatoarele urmează să fie distribuite instituțiilor medico- sanitare din R. Moldova, care au secție de terapie intensivă. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

În mesajul postat pe Facebook, ministra Sănătății mai menținează că în instituții vor fi distribuite și 400 de infuzomate, 200 de monitoare pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienților și 42 de electrocardiografe, procurate la fel în cadrul proiectului.

Totodată, suntem în proces de evaluare și identificare a 300 de paturi suplimentare în instituțiile medico-sanitare municipale, pentru a face față numărului de pacienți infectați cu COVID-19. Identificăm soluții pentru a suplimenta paturile și la Spitalul Clinic al MSMPS, dar și la Dispensarul Republican de Narcologie”, a mai scris Viorica Dumbrăveanu.

La 21 mai 2020, a fost ratificat, prin legea Parlamentului nr. 220, Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19” în valoare de 52,9 miloane de euro, semnat la 28 aprilie 2020.