Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primarul or. Fălești: „În spitalul…

Primarul or. Fălești: „În spitalul raional din Fălești lucrează doar șase medici în trei schimburi”

Imagine-simbol

În spitalul raional din Fălești lucrează doar șase medici în trei schimburi, anunță primarul orașului, Alexandr Severin. Conform datelor Ministerului Sănătății, 32 de angajați medicali ai spitalului raional din Fălești sunt infectați cu COVID-19.

Potrivit primarului Alexandr Severin, în orașul Fălești erau două focare de infecție, unul dintre acestea fiind spitalul raional din Fălești.

„O pacientă care între timp a decedat a ascuns că a intrat în contact cu o persoană infectată și a fost internată în spital pentru a fi tratată de boli cardiace. Tocmai în a patra zi de la internare i-a apărut febra, până atunci însă personalul medical nu a întreprins măsuri de protecție.”

Al doilea focar de infecție a fost la întreprinderea cu capital străin unde sunt produse jucării pentru ouă din ciocolată.

„Activitatea întreprinderii a fost sistată după ce au fost depistate cazuri de infecție cu COVID -19 la câțiva dintre cei 500 de angajați.”

Conform datelor Ministerului Sănătății, 32 de angajați medicali ai spitalului raional din Fălești sunt la ora actuală infectați cu COVID-19.

Potrivit primarului de la Fălești, din cei 120 de angajați ai instituției medicale, 70 se află în carantină. Din cei 47 de medici, 20 sunt în concediu de boală sau concediu din cont propriu și doar șase medici lucrează la ora actuală în trei schimburi.

„În spital nu sunt internați alți pacienți decât cei care au simptome ale COVID-19. Cei care acuză alte dureri sunt transferați la alte spitale raionale.”

Ultimele date arată că la 15 aprilie în orașul Fălești erau 29 de persoane infectate cu COVID-19. Circa 200 de persoane sunt în regim de carantină și alte 300 sunt monitorizate de acasă.

În total, pe teritoriul R. Moldova au fost confirmate 2.049 de persoane infecate cu noul virus. Dintre persoanele confirmate, 195 de pacienți sunt în stare gravă, în stare de gravitate medie – 564, iar 235 au fost tratați. Totodată,  au fost confirmate 47 de decese.

Sursa: calm.md