Principală  —  IMPORTANTE   —   Presupușii oficiali din Tiraspol susțin…

Presupușii oficiali din Tiraspol susțin că pregătesc locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina. Ce spune Biroul pentru Reintegrare

Sursa foto: president.gospmr.org

La aproape 30 de ore după „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina, vineri, pe 25 februarie, așa-numitul lider din regiunea transnistreană, Vadim Krasnoselsky, anunță că a participat la prima ședință a grupului operațional, creat în legătură cu situația din Ucraina.

Potrivit unei note informative al serviciului de presă al presupusului lider din Tiraspol, membrii grupului au discutat despre necesitatea creării condițiilor pentru cazarea refugiaților din Ucraina.

Solicitați de Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul Biroului pentru Reintegrare, ne-au comunicat că, „în ceea ce privește asistența de primă necesitate, cetățenii străini care o solicită beneficiază de suportul necesar oferit de autoritățile R. Moldova, indiferent de zona prin care traversează frontiera de stat”.


Astfel, potrivit datelor de la Tiraspol, în ultimele 24 de ore, peste 5 140 de persoane au traversat „frontiera” dintre regiunea transnistreană și Ucraina. Din numărul total de traversări, 776 de persoane au mers spre Ucraina, iar 4.367 spre direcția regiunii transnistrene, dintre care, peste o mie de persoane au anunțat că merg la rude sau cunoscuți, iar 1.066 au raportat că tranzitează teritoriul regiunii transnistrene, potrivit așa-ziselor surse oficiale din regiune.

De asemenea, presupusele surse oficiale din Tiraspol spun că, în ultimele 24 de ore, 136 de persoane au fost cazate temporar în regiune.

Totodată, serviciul de presă al presupusului lider din Tiraspol anunță că în „Republica Moldovenească Nistreană” situația este stabilă și menționează că „autoritățile au luat măsurile necesare pentru a întări controlul asupra ordinii publice”. Totodată, personalul unităților speciale a fost transferat în regim de cazarmă, mai anunță așa-zișii oficiali din Tiraspol.

Sursa foto: http: president.gospmr.org

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Război în Ucraina. O coloană de tehnică militară se îndreaptă spre Kiev