Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Sandu cere Procuraturii informații…

Președinta Sandu cere Procuraturii informații despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile pentru Stoianoglo: „Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, cere Procuraturii Generale să ofere informații publice în legătură cu acțiunile întreprinse de procurori în cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo și să anunțe motivele solicitării arestului pentru 30 de zile pe numele acestuia.

„Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor.

Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”, transmite șefa statului printr-o postare făcută pe Facebook.

În aceste momenete, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, examinează demersul procurorului anticorupție Victor Furtună în privința lui Alexandr Stoianoglo. Detalii aici

Între timp, în fața Judecătoriei este organizat un protest în susținerea lui Stoianoglo.

DETALII AICI: VIDEO/ Protest la Judecătoria Chișinău acolo unde în acest moment este examinat demersul procurorilor privind arestarea lui Alexandr Stoianoglo

Marți seara, 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. 

Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP. DETALII AICI

Filmul reținerii procurorului general suspendat: toate acțiunile au avut loc în 8 ore. Cronologia evenimentelor