Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protest la Judecătoria Chișinău…

VIDEO Protest la Judecătoria Chișinău acolo unde în acest moment este examinat demersul procurorilor privind arestarea lui Alexandr Stoianoglo: „Spunem nu dictaturii”

Mai multe persoane protestează vineri, 8 octombrie, în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acolo unde în acest moment este examinat demersul procurorului anticorupție Victor Furtună privind emiterea unui mandat de arestare pentru procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care au scris „Jos dictatura”, „Nu dictaturii”, „Jos dictatura în stilul lui Plahotniuc”, „nu capturării statului”.

Sursa ZdG

Unii manifestanții spun că au venit la protest pentru a condamna acțiunile întreprinse împotriva lui Stoianoglo și pentru a solicita eliberarea acestuia.

Acum, magistrații examinează demersul procurorului în privința lui Alexandr Stoianoglo. Detalii aici

Marți seara, 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. 

Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP. DETALII AICI

Filmul reținerii procurorului general suspendat: toate acțiunile au avut loc în 8 ore. Cronologia evenimentelor