Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu: „Rusia a…

Președinta Maia Sandu: „Rusia a lăsat R. Moldova pe întuneric. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină”

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după ce în R. Moldova s-au înregistrat întreruperi de energie electrică. Șefa statului a afirmat că „Rusia a lăsat R. Moldova pe întuneric”.

„Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a președintei.

R. Moldova a rămas fără energie electrică aproximativ la ora 14:30. După circa o oră, energia electrică a fost reconectată în mai multe sectoare în capitală.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că „avem repetarea situației din 15 noiembrie”.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris Spînu pe pagina sa de Telegram.

În ultimele ore, Rusia a bombardat masiv obiective energetice din Ucraina.