Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu efectuează o…

Președinta Maia Sandu efectuează o vizită de lucru la Kiev

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează luni, 27 iunie, o vizită de lucru la Kiev. Este prima vizită pe care șefa statului o întreprinde în Ucraina de la începutul invaziei Moscovei asupra țării vecine.

Despre vizita președintei la Kiev a anunțat Președinția, care a emis o scurtă notă informativă în acest sens.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi, 27 iunie, într-o vizită de lucru la Kiev. Pe parcursul zilei, șefa statului va vizita localitățile Borodeanka, Bucea și Irpen, și va avea o întrevedere cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy”, se menționează în notă.

La 23 iunie curent președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Cei doi lideri au discutat despre ședința Consiliului European, din 23-24 iunie, în cadrul căreia urma să se propună ca R. Moldova și Ucraina să primească statutul de candidat la aderare la UE. După ce Consiliul European a acordat statut de țări candidate Moldovei și Ucrainei, ambii președinți au salut decizia.

DETALII DESPRE RĂZBOIUL DIN UCRAINE: LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124. Zelensky, apel către cetățenii din Belarus: „Sunteți atrași în război. Viețile voastre nu valorează nimic pentru ei”