Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poșta Moldovei va relua distribuția…

Poșta Moldovei va relua distribuția ziarelor și revistelor către abonați

Angajații Poștei Moldovei vor relua, începând cu data de 8 aprilie, distribuția ziarelor și revistelor către abonați, după ce decizia privind sistarea temporară a serviciului a stârnit nemulțumiri în rândul mai multor instituții media, scrie Media-Azi. 

Decizia vine la o săptămână după ce Poșta Moldovei a sistat distribuția edițiilor periodice către abonați, invocând necesitatea de a presta servicii de „necesitate stringentă” în contextul pandemiei de coronavirus, cum ar fi asigurarea cetățenilor cu pensii și prestații sociale. 

„Vinerea trecută am luat o decizie, cu mult risc, dar înțelegem că trebuie să ajutăm și edițiile periodice să ajungă la cetățeni și am hotărât ca din această săptămână să le putem livra”, a declarat pentru Media Azi Vitalie Zaharia, directorul general interimar al întreprinderii. 

El a adăugat că întreprinderea nu au fost obligată de Comisia pentru Situații Excepționale să reia distribuția ziarelor.

„Noi nu avem direct expus acceptul sau o indicație să reluăm expediția de presă, dar noi vrem să facem acest lucru ca cetățenii să primească ziarele și revistele”, a explicat directorul general interimar.

Administratorul a precizat că angajații întreprinderii au fost preocupați până în prezent de asigurarea pensiilor pentru cetățeni.

„Suntem și noi în prima linie cum sunt polițiștii și medicii, pentru că interacționăm cu focare și trebuie să mergem inclusiv în localități care se află în carantină. Deci este o stare psihologică și morală dificilă pe interior. Lumea are frică și se teme. Lucrătorii din Poștă nu au imunitate la Covid-19. Suntem și noi oameni, riscăm și cu regret avem și noi  persoane care stau în spital. Este un focar și noi ne expunem chiar și prin aceste pensii și distribuția presei”, a spus Victor Zaharia.

Potrivit lui, deși Poșta Moldovei și-a asumat riscul de a distribui presa cetățenilor, în cazul în care Comisia pentru Situații Excepționale va dispune sistarea acordării serviciilor poștale, întreprinderea va fi nevoită să facă acest lucru.

Anterior, mai multe redacții au anunțat că sunt în imposibilitatea de a edita ziarele și revistele, deoarece distribuitorii nu le livrează cititorilor și abonaților.