Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția anunță că a identificat…

Poliția anunță că a identificat și reținut trei tineri în cazul sediului PSRM de la Căușeni, „profanat cu o pungă plină cu excremente”: a fost inițiată o cauză penală

Poliția anunță că a identificat și reținut trei tineri în cazul sediului PSRM de la Căușeni, „profanat la 2 iunie curent cu o pungă plină cu excremente”. Reprezentanții Inspectoratului General de Poliție (IGP) spun că pe acest caz a fost inițiată o cauză penală.

Solicitați de ZDG, reprezentanții poliției ne-au comunicat că în acest caz trei tineri sunt cercetați în stare de libertate și dacă vor fi găsiți vinovați riscă până la 67 500 de lei amendă sau până la cinci ani de pușcărie.

„La 11 iunie curent, angajații INI împreună cu cei ai IP Căușeni, au identificat persoanele care ar fi aruncat două pachete cu excremente, în sediul partidului Socialiștilor de la Căușeni. Aceștia, s-au dovedit a fi trei tineri, cu vârstele de 28 și 29 de ani, locuitori ai raionului Căușeni. Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism, iar suspecții și-au recunoscut vina și sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă amendă în mărime de la 37.500 la 67.500 de lei, sau cu închisoare de până la 5 ani”, ne-a comunicat Mariana Bețivu, purtătoarea de cuvânt a IGP.

Socialistul Oleg Cuciuc, care în ianuarie curent a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al raionului Căușeni, a anunțat miercuri, 2 iunie, într-o postare pe Facebook, că oficiul Partidului Socialiștilor din orașul Căușeni a fost „profanat”.

Alături de mesaj, Cuciuc a postat și câteva fotografii cu sediul PSRM, după incident, imagini pe care însă la scurt timp de la publicare le-a și șters de pe rețeaua de socializare. Reprezentanții Poliției au declarat pentru Ziarul de Gardă că s-au autosesizat în urma imaginilor publicate în spațiul public și vor investiga cazul.

În fotografiile publicate de socialist, iar ulterior fiind șterse, se vede cum interiorul oficiului PSRM din Căușeni este murdar, după ce acolo a fost aruncată o sacoșă de culoare neagră plină de materiale asemănătoare excrementelor.