Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste o mie de doze…

Peste o mie de doze de vaccin anti-COVID, administrate în trei ore de la inaugurarea maratonului de vaccinare de la Palatul Republicii: cele mai multe – Pfizer

Imagine-simbol

1 148 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în primele trei ore de la startul maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au explicat câte doze dintre fiecare cele patru tipuri de vaccin au fost administrate.

La ora 12:00, responsabilii din cadrul MSMPS au anunțat că în cadrul Maratonului Vaccinării, au fost administrate 1.148 de doze de vaccin împotriva COVID-19, fiind repartizate în felul următor:

  • I Doză – 898;
  • II Doză – 250;
  • Pfizer – 821 doze;
  • AstraZeneca – 289 doze;
  • Sinophram – 38 doze;

Cele 20 de puncte de vaccinare deschise vor activa până la ora 22:00.

Vineri dimineață, la 9:00, s-a dat startul maratonului de vaccinare. Zeci de persoane stau la coadă la Palatul Republicii pentru a se imuniza. Programarea nu este necesară, sunt disponibile patru tipuri de vaccin, iar accesul este permis pe baza buletinului de identitate.

Potrivit autorităților din Sănătate, peste 100 de lucrători medicali vor asigura procesul de vaccinare în cadrul Maratonului Vaccinării, care se va desfășură timp de trei zile – 28, 29 și 30 mai.

În cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00.

Potrivit autorităților, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.