Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 2800 de persoane au…

Peste 2800 de persoane au intrat pe teritoriul R. Moldova în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 6 884 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 2 869 traversări persoane, dintre care 2 029 treceri la frontiera moldo-română, 645 treceri la frontiera cu Ucraina și 195 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

  • PTF Leușeni – 1 372 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești – 339 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 315 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul internațional Chișinău – 195 (curse charter București, Moscova);
  • PTF Tudora – 186 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:- șapte încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;- un conducător auto a ignorat regulile de folosire a vinietei;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 6 884 de persoane și completate 2 869 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Poliția de frontieră informează că la trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.