Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 195 de mii de…

Peste 195 de mii de persoane au beneficiat în luna februarie de medicamente și dispozitive medicale compensate

Sursa foto: MS

Peste 195 de mii de persoane au beneficiat în luna februarie de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de circa 71 de milioane de lei. Banii au fost transferați pe data de 24 martie, de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) în contul farmaciilor contractate.

„În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna februarie, cei mai mulți bani (circa 36,75 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 13,30 milioane de lei) și preparatele compensate în staționar de zi copii (peste 4,16 milioane de lei)”, potrivit CNAM.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat mai mult de 2,7 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 10 023 de persoane și 7 065 persoane de lanțete, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare – 225 de pacienți.

Rețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul țării.