Principală  —  IMPORTANTE   —   Personalul medical și alți angajați…

Personalul medical și alți angajați din sectorul public, care s-au infectat cu COVID-19, vor primi indemnizație unică de 16 mii de lei. Precizările Ministerului Sănătății

Sursa foto: Ministerul Sănătății/ Facebook

Personalul medical și alți angajați din sectorul public care s-au infectat cu COVID-19, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, până la 30 septembrie 2020, vor primi indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată în ședința de miercuri, 29 iunie.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), de indemnizația unică vor beneficia 877 de persoane, dintre care 780 fac parte din personalul medical.

În acest scop, Ministerul Finanțelor va aloca peste 14 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului. Din suma totală, 3,072 de milioane de lei vor fi alocate Ministerului Sănătății pentru 192 de persoane.

După ce în spațiul public au apărut mai multe neclarități privind acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat că personalului medical și altor angajați din sectorul public care s-au infectat în 2022 cu COVID-19, li se va plăti „în următoarea tranșă”.

„Hotărârea de Guvern aprobată astăzi include plata indemnizației lucrătorilor medicali care s-au infectat în lunile octombrie – noiembrie – decembrie 2021. Totodată, se va realiza plata și la 97 de persoane din sfera bugetară (alte categorii de personal, non-medical) care s-au infectat până la 30 septembrie 2020, cât legea îi acoperea și pe ei, dar nu li s-a achitat la timp indemnizația, adică rămase datorii. Celor care s-au infectat în 2022 li se va plăti în următoarea transă”, a spus ministra.

Până în prezent, conform autorităților din sănătate, 16 895 de angajați din sectorul bugetar au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.