Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la membrii unui „grup…

Percheziții la membrii unui „grup infracțional”, bănuiți de organizarea migrației ilegale pentru cetățeni turci. Percepeau sume de până la 1000 de euro per persoană

Sursa foto: Poliția de Frontieră

La Chișinău, Orhei și Taraclia, angajații Poliției de Frontieră au descins la domiciliile unor persoane bănuite de organizarea migrației ilegale pentru cetățenii turci în Uniunea Europeană, tranzitând R. Moldova și Ucraina. Aceste acțiuni au avut loc în cadrul unei operațiuni desfășurate împotriva unui „grup infracțional” care a activat în perioada anului 2023 și până în prezent.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, membrii „grupului infracțional” percepeau sume cuprinse între 500 și 1000 de euro per persoană, generând „venituri impunătoare din această activitate ilicită”.

„În procesul de urmărire penală, sunt investigați cetățeni din R. Moldova, Republica Turcia și Republica Azerbaidjan, asupra cărora există suspiciuni rezonabile de implicare în această rețea infracțională.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, de către Serviciul Investigare Criminalitate Transfrontalieră al SPF Aeroportul Internațional Chișinău în conlucrare cu Direcția Investigare Criminalitate Transfrontalieră și organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră, au fost efectuate percheziții pe mai multe adrese. Ca rezultat, la domiciliile figuranților, birourile de serviciu și automobilele personale au fost depistate și ridicate documente ce confirmă activitatea infracțională, inclusiv procuri, contracte de muncă pentru cetățeni străini, copii ale actelor de identitate ale acestor, transferuri bancare, ștampile, mijloace financiare, telefoane mobile, carnet de înscrisuri de ciornă”, se spune în comunicatul instituției.

Investigațiile în acest caz sunt în desfășurare, având ca scop elucidarea tuturor circumstanțelor și aducerea în fața justiției a celor implicați în această „rețea infracțională”.