Principală  —  IMPORTANTE   —   Pe drumurile din țară se…

Pe drumurile din țară se va forma ghețuș. Avertizarea meteorologilor și recomandările Poliției R. Moldova

Sursa foto: news.ro

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru următoarele 24 de ore precipitații sub formă de ploaie și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul 28 noiembrie, ora 20:00 – 29 noiembrie, ora 20:00, în mai multe localități din R. Moldova se așteaptă precipitații care vor cădea predominant sub formă de ploaie.

„Vântul va sufla din nord-vest slab spre moderat, izolat cu unele intensificări. Noaptea, temperaturile vor fi ridicate, cu minime între -1..+4°C. Ziua, maximele vor oscila între 0..+5°C, iar la sud acestea vor urca până la +9°C”, susține SHS.

În acest context, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) atenționează conducătorii auto că „precipitațiile în combinație cu temperatura negativă a aerului pot crea dificultăți în trafic”.

„Pe drumuri se poate forma ghețuș, ceea ce va îngreuna deplasarea.

Reamintim șoferilor:

să reducă viteza; să sporească atenția când conduc unitatea de transport; să păstreze distanța dintre autovehicule și să nu frâneze brusc; să semnalizeze manevrele și să nu se angajeze în manevre periculoase; să fie atenți la pietoni; să dea dovadă de respect în raport cu colegii din trafic, cu calm și răbdare.

Pietonii:

să se asigure că sunt văzuți de conducătorii auto atunci când încep traversarea părții carosabile”, se spune într-un comunicat al IGP.