Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pe cine propune Comisia parlamentară…

Pe cine propune Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe la șefia ANRE

Azi, 15 februarie, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a fost anunțat numele candidatului la șefia ANRE care a acumulat cele mai multe puncte, făcându-se un demers către președintele Parlamentului, pentru ca acesta să propună în ședința plenară a Legislativului candidatul selectat. Astfel, Comisia l-a propus pe Tudor Copaci. 

Tudor Copaci este director general al Agenției Proprietății Publice (APP). El a fost numit la numit la APP în septembrie 2016, la doar câteva zile după ce a fost demis din funcția de secretar general al Guvernului.

Dacă persoana selectată de Comisie nu va fi votată în Parlament, urmează a fi desfășurat un concurs repetat.

Cele 10 persoane care au pretins la funcția de ce-al 5-lea director ANRE:
1. Ion Matei
2. Mihail Cernei
3. Alexandru Lupan
4. Iurie Ursu
5. Vasile Daud
6 Sergiu Ungureanu
7. Tudor Copaci
8. Anatolie Cainareanu
9. Victor Parlicov
10. Dorin Dușciac

Regulamentul de activitate al ANRE prevede cinci directori ai Consiliului de administrației al Agenției. Respectiv, fiecare dinte ei conduce câte un departament al instituției: departamentul reglementare, departamentul investiții și calitate, departamentul monitorizare și control a activității licențiate, departamentul tarife și analize economice, departamentul juridic și licențiere. Actualmente activează doar patru directori (Sergiu Ciobanu, Octavian Lungu, Iurie Onica și Ghenadie Pârțu), iar concursul este organizat pentru suplinirea funcției vacante. Director general interimar al ANRE este Sergiu Ciobanu.

Dosarele de concurs au fost depuse în perioada 2 – 20 ianuarie 2017. Concursul a fost anunțat pe data de 21 decembrie 2016, atunci când, prin decizia Comisiei, a fost aprobat și publicat pe site-ul Parlamentului anunțul de desfășurare a concursului și Regulamentul.