Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pe 6 și 7 martie,…

Pe 6 și 7 martie, femeile din agricultură te invită la un târg al produselor locale

Pe 6 și 7 martie curent, femeile din agricultură te invită la un târg cu produse autohtone. Evenimentul va aduna 60 de producători locali, dintre care 95% vor fi femei. Organizatorii spun că, întrucât zilele respective preced data de 8 martie, acesta este modul lor de a-și arăta recunoștința pentru femeile care muncesc în agricultură și în procesare.

„Evenimentul va avea două zone: una dedicată producătorilor de struguri, iar alta – un târg de daruri dulci unde vizitatorii vor putea achiziționa cele mai bune fructe în ciocolată, ciocolată artizanală, fructe uscate, miere de albine, migdale, nuci, alune.

Vizitatorii se vor putea bucura și de Parcul „Alunelul”, recent renovat. În interiorul parcului vom avea și câțiva artizani, iar evenimentul se dorește a fi unul atractiv și pentru copii, care vor putea confecționa felicitări pentru mamele lor, sau să construiască lego din piese gigantice”, precizează organizatoarea târgului, Diana Crudu.

Agricultorii s-au adunat să vândă produse la târguri în Chișinău și în primăvara anilor trecuți. Atunci, oamenii au făcut cozi pentru a cumpăra strugurii pe care producătorii nu reușiseră să îi comercializeze.