Principală  —  IMPORTANTE   —   PCCOCS a încurcat, în comunicatul…

PCCOCS a încurcat, în comunicatul postat inițial, locația unde procurorii desfășoară percheziții în legătură cu certificatele COVID eliberate unor persoane aflate peste hotare. Descinderile NU au loc la spitalul „Sfânta Treime”

Imagine-simbol

Responsabilii de la PCCOCS anunță că au încurcat, în comunicatul postat pe pagina de Facebook a instituției, locația unde procurorii desfășoară luni dimineață percheziții în legătură cu certificatele anti-COVID eliberate unor persoane aflate peste hotare. Descinderilor nu au loc la spitalul „Sfânta Treime”, așa cum au anunțat anterior.

După comunicatul inițial postat de PCCOCS, în care se anunța despre faptul că procurorii descind la trei angajați ai spitalului „Sfânta Treime”, ZdG l-a contactat pe directorul spitalui „Sfânta Treime” Oleg Crudu pentru a ne oferi un comentariu pe marginea acțiunilor desfășurate de procurori, iar acesta ne-a comunicat că nu au loc niciun fel de percheziții la angajații instituției.

Conducătorul instituției ne-a comunicat că spitalul lucrează în regim obișnuit, toți angajații fiind la lucru. Tot el a declarat că a aflat din spațiul public despre faptul că procurorii desfășoară anumite acțiuni de urmărire penală, dând asigurări că „descinderi nu au avut loc și nici nu au” și că „nu are idee despre ce vorbesc procurorii”.

Ulterior, PCCOCS a venit cu o rectificare.

„Rectificare: Comunicatul de presă emis de PCCOCS luni dimineață, cu privire la perchezițiile în cazul certificatelor de vaccinare, vizează Asociația Medicală Teritorială Râșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului Sfânta Treime”, se menționează în noua notă postată de PCCOCS.

INFORMAȚIILE INIȚIALE ANUNȚATE DE PCCOCS: Procurorii anunță percheziții la trei angajați de la Sfânta Treime. PG: spitalul a eliberat peste 100 certificate de vaccinare anti-COVID unor persoane aflate peste hotare. Directul instituției medicale: „Este un fake news gogonat. În cadrul spitalului este liniște”