Principală  —  IMPORTANTE   —   Patru medici de la AMU…

Patru medici de la AMU Soroca, diagnosticați cu Covid-19. Autoritățile investighează cum anume s-au infectat

Patru lucrători medicali de la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, sediul Soroca, au fost testați pozitiv pentru coronavirusul de tip nou. Acum, autoritățile fac mai multe verificări pentru a stabili cum anume s-au infectat cu Covid-19, întrucât, la locul de muncă, lucrătorii medicali nu au avut niciun contact cu pacienți diagnosticați cu noul coronavirus.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, în cazul celor patru lucrători medicali – un medic, doi felceri și o infirmieră au fost efectuate testele pentru Covid-19, iar rezultatele au ieșit pozitive.

Tot responsabilii de la ministerul Sănătății ne-au comunicat că cei patru lucrători medicali nu au intrat în contact cu niciun pacient diagnosticat cu Covid-19 și, respectiv, în acest moment, au loc mai multe investigații pentru a stabili cum anume s-au infectat medicii cu noul coronavirus.

„Lucrătorii medicali nu au fost în contact cu pacienți bolnavi de Covid-19 la locul de muncă. Acum, se analizează epidemiologic de unde au luat infecția”, ne-au comunicat reprezentanții de la ministerul Sănătății.

Până acum, în Soroca, au fost înregistrate 14 cazuri de infecție cu Covid-19.

Începând cu 17 martie 2020, în legătură de pandemia de coronavirus la nivel mondial, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile. 

R. Moldova a înregistrat un deces din cauza infecției de Covid-19, iar alte două persoane au fost declarate vindecate și externate din instituțiile medicale din țară. În total, acum sunt 149 de cazuri confirmate cu infecție de coronavirus de tip nou.