Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Partidul Politic Șor susține că…

Partidul Politic Șor susține că se va adresa la CC pentru verificarea constituționalității activității CNESP: „Vom demonstra că acțiunile guvernării sunt neconstituționale”

Deputatul Partidului Politic Șor, Denis Ulanov, a declarat luni, 29 iunie, că împreună cu colegii săi din fracțiunea parlamentară vor depune o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu verificarea constituționalității Legii cu privire la constituirea și activitatea Comisiei Naționale extraordinare de Sănătate Publică.

Astăzi, membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Politic Șor se vor adresa la Curtea Constituțională pentru a fi verificată, în baza art. 58, constituționalitatea Legii în baza căreia activează Comisia Națională extraordinară de Sănătate Publică și suntem siguri că, prin intermediul Curții, vom reuși să demonstrăm că acțiunile guvernării nu doar că sunt antisociale, dar sunt și anticonstituționale”, a declarat Ulanov.

Declarațiile deputatului vin după ce duminică, 28 iunie, mai mulți polițiști au închis poarta parcului de distracții OrheiLand, după decizia Comisiei Naționale extraordinare de Sănătate Publică în legătură cu interzicera activității zonelor de agrement și parcurilor de distracții.

„Autoritățile au eșuat în procesul de gestionare a crizei pandemice, au arătat exact ce nu trebuie de facut, nu au avut un program de acțiuni bine elaborat cum să scape țara de Covid-19. Guvernarea a trimis o adevărată armată la OrheiLand. Încercarea de a închide parcul nu are nicio legătură cu măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19. Aceasta măsură nu este valabilă și pentru alte parcuri din Chișinău, Grădina Zoologică, localuri închise unde sunt prestate anumite măsuri. Acestea sunt doar decizii politice”, a mai menționat deputatul Partidului Politic Șor.

La 28 iunie partidul ȘOR a emis un comunicat de presă în care a indicat că reprezentanți ai poliției au încercat să sisteze activitatea parcului de distracții Orheiland. Astfel, reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” împreună cu reprezentanții administrașiei publice locale dar și vizitatori ai parcului, s-au opus deciziei oamenilor legii.