Principală  —  IMPORTANTE   —   Organizațiile necomerciale vor putea obține…

Organizațiile necomerciale vor putea obține finanțare pentru proiecte de interes public din bugetul național și cel local, anunță Guvernul

Sursa foto: Guvern/ Facebook

Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 23 septembrie, Regulamentul – cadru cu privire la mecanismul de finanțare nerambursabilă a proiectelor organizațiilor necomerciale. Noul regulament oferă posibilitatea organizațiilor necomerciale să obțină finanțare pentru proiectele de interes public din bugetul național și bugetele locale.

Astfel, conform Cabinetului de miniștri, administrația publică centrală și cea locală vor putea să planifice mijloace financiare pentru realizarea proiectelor.

Regulamentul stabilește procedura de desfășurare a concursului, procedura de evaluare, selectare, soluționare a contestațiilor, procedura de încheiere a contractelor și implementare, venind cu un șir de documente model care vor putea fi aplicate de autorități în procesul de derulare a concursurilor.

Reprezentanții Executivului susțin că aprobarea regulamentului reprezintă una dintre măsurile angajate de către Guvern în contextul Avizului Comisiei Europene urmare a cererii de aderare și obținerii statutului de țară candidată la Uniunea Europeană.

Publicitate
Publicitate