Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Opt mii de elevi din…

Opt mii de elevi din Chișinău vor primi câte 700 de lei din partea primăriei pentru pregătirea de noul an școlar

școala
laurentiumihai.ro

Opt mii de elevi din municipiul Chișinău vor primi ajutor financiar a câte 700 de lei din partea Primăriei capitalei, pentru pregătirea de noul an școlar, anunță autoritățile municipale.

Potrivit Primăriei capitalei, de ajutor pot beneficia:

  • familiile cu trei și mai mulți copii
  • familiile cu un singur părinte
  • familiile în care un părinte are grad de dizabilitate
  • familiile care au statut de tutelă/curatelă (cu părinţi decedaţi, lipsiţi de drepturi părinteşti, inapţi de muncă, neangajaţi în câmpul muncii).

Ajutorul material se oferă pentru fiecare elev, membru al familiei. Actele sunt depuse la instituția de învățământ unde învață elevul, menționează autoritățile municipale.

Prima etapă de depunere a cererii a fost în perioada mai – iunie, când au depus solicitări toate familiile eligibile, iar a II-a etapă va începe pe 20 august și se va încheia pe 5 septembrie. Potrivit Primăriei capitalei, prioritate se oferă cererilor familiilor cu elevi care studiază în clasele I şi/sau a X-a.

Persoanele interesate pot telefona pentru detalii la Direcția Educație, Tineret și Sport, telefon: (022) 20-16-08.

Primăria Chișinău menționează că, în ultimii trei ani, a investit din bugetul municipal peste 400 de milioane de lei pentru reparația şi pregătirea instituțiilor educaționale către noul an școlar: în 2020 – 106 mil. lei, în 2021 – 129 mil. lei și în 2022 – 169 mil. lei.