Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Opt cazuri de nerespectare a…

Opt cazuri de nerespectare a măsurilor de prevenire a virusului și alte peste 20 de încălcări, depistate la frontieră timp de o zi

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Pe parcursul zilei de 3 august, polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale, precum: o tentativă de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene și 21 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere.

Totodată, un document falsificat a fost ridicat la trecerea frontierei de stat, trei șoferi au încălcat regulile de transportare, trei persoane identificate la controlul trecerii frontierei cu consemn național, iar altele opt au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 697 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 663 de traversări persoane, dintre care 3 697 treceri la frontiera moldo-română,  1 137 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1 829 de treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 697 de persoane și completate 6 663 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției cu noul coronavirus.