Principală  —  IMPORTANTE   —   OMS, apel către țările intrate…

OMS, apel către țările intrate în carantină: „Întreaga guvernare trebuie fie concentrată pentru controlarea COVID-19″

Ţările care au impus măsuri de carantină sau de izolare la domiciliu pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus trebuie să se folosească de această perioadă de timp pentru a găsi soluții şi pentru a ataca noul virus. Anunțul a fost făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Am depășit multe pandemii și crize înainte. O vom depăși și pe aceasta. Întrebarea este cât de mare va fi prețul plătit. Deja am pierdut mai mult de 16.000 de vieți. Știm că vom pierde mai multe și câte altele vor fi determinate de deciziile și acțiunile pe care le luăm acum

(…) Să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor reprezintă metode prin care câştigăm timp şi reducem presiunea asupra sistemului de sănătate”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a făcut un apel în acest sens către toate statele care au impus măsuri de carantină totală să folosească „acest timp pentru a ataca virusul”.

În Europa, cele mai afectate țări sunt Italia (peste 74.000 de cazuri și peste 7.500 de decese), Spania (peste 49.000 de cazuri și peste 3.600 de decese), Germania (peste 39.000 de cazuri și peste 200 de decese) și Franța (peste 22.000 de cazuri și peste 1.100 de decese).

În Statele Unite sunt peste 68.000 de cazuri și peste 1000 de decese. România are peste 900 de cazuri și 14 decese.

În R. Moldova, până în acest moment, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 confirmate este de 149 de cazuri: 49 fiind de import, iar 100 fiind cu transmitere locală. Ministra Sănătății a anunțat că, de sâmbătă, 7 martie, de la confirmarea primului caz de infecție cu coronavirusul de tip nou, până acum, au fost testate 1164 de persoane.