Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O nouă intervenție SMURD în…

O nouă intervenție SMURD în R. Moldova. O tânără din Chișinău, transportată de urgență la un spital din București cu elicopterul

O nouă intervenție Smurd în R. Moldova. În dimineața zilei de astăzi, 2 iunie, echipajul aero –medical SMURD Iași a efectuat o operațiune aeromedicală de transportare a unei femei în vârstă de 27 de ani din municipiul Chișinău la București.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceasta a avut nevoie de transportare urgentă la Institutul Clinic Fundeni din municipiul București pentru ulterioare intervenții chirurgicale după agravarea unei maladii cronice.

Pacienta a fost preluată de la Spitalul Clinic Republican din capitală și transportată de Serviciul Republican Aviasan spre stadionul Dinamo unde și a aterizat elicopterul SMURD. În drum spre București pe calea aerului aceasta va fi monitorizată strict de medicii și paramedicii SMURD pentru a evita complicații.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 aceasta este a opta operațiune aero-medicală transfrontalieră SMURD, pentru cetățenii Republicii Moldova.

Proiectul SMURD a fost demarat în Republica Moldova, în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.