Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O listă a cazurilor individuale…

O listă a cazurilor individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, transmisă de vicepremierul pentru Reintegrare șefului Misiunii OSCE în R. Moldova

Viceprim-ministra, Cristina Lesnic, a avut astăzi, 28 septembrie, o nouă întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, continuând discuția asupra subiectelor abordate săptămâna trecută. Astfel, Cristina Lesnic a transmis o listă a cazurilor individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, care constituie motive de îngrijorare pentru autoritățile constituționale.

Deterirorarea dimensiunii drepturilor omului pe durata pandemiei de COVID-19 a primit o atenție aparte în cadrul discuțiilor, fiind menționat că această dimensiune necesită o abordare comprehensivă, efecientă și un remediu efectiv.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația dialogului pe diferendul transnistrean, au discutat o serie de viziuni cu privire la realizarea subiectelor din Pachetul Berlin Plus, comunicarea cu actorii din formatul 5+2.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat securitatea procesului electoral și a cetățenilor în perioada imediat următoare.

La fel, Misiunea OSCE a fost informată că Grupul de lucru pe domeniul transportului urmează să se întrunească în ședință la data de 30 septembrie, în regim online.