Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O lecție de jurnalism cu…

O lecție de jurnalism cu echipa ZdG la USM

Recent, jurnaliștii de la ZdG au avut o întâlnire cu studenții anului I ai Facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova, în cadrul cursului Jurnalism de informare. În cadrul panelului de discuții, viitorii jurnaliști au aflat despre specificul jurnalismului de investigație, dar și despre experiențele și provocările jurnaliștilor de la ZdG.

Totodată, au fost abordate subiectele de presă generate de realitățile din R. Moldova și etapele de realizare a genurilor informative.

Reporterii ZdG în timpul discuției cu studenții de la USM

Reporterii Marina Ciobanu şi Daniela Calmîș, împreună cu operatorul și editorul de imagine Ecaterina Alexandr, le-au vorbit studenților despre activitatea ziarului, despre importanța muncii în echipă, dar şi despre specificul Jurnalismului de investigație. Jurnaliștii ZdG au relatat despre experiențele din activitatea profesională și despre provocările apărute în timpul realizării articolelor jurnalistice.

Marina Ciobanu le-a povestit studenților despre activitatea redacției, dar și despre calitățile pe care trebuie să le posede un jurnalist. Ecaterina Alexandr le-a relatat viitorilor jurnaliști despre provocările și experiența profesiei de operator, iar Daniela Calmîș, participantă a unui stagiu în cadrul IREX Europe, le-a vorbit despre importanța participării în diferite proiecte naţionale şi internaţionale, care le oferă tinerilor posibilitatea de a se integra mai ușor în mediul jurnalistic.

Studenţii au vizionat cu entuziasm materialele și investigațiile video prezentate de echipa ziarului și s-au arătat curioși în a afla detalii „din culise”. Astfel, jurnaliștii ZdG le-au vorbit despre etapele și metodele de documentare și de realizare ale reportajelor, dar și despre dificultățile cu care se confruntă zilnic reporterii.

Studenții au fost încurajați să-și dezvolte abilitățile profesionale, să manifeste responsabilitate și să prezinte conștiincios informațiile în mass-media, dar și să se înarmeze cu mult curaj și răbdare.

 Această discuție publică a fost organizată în cadrul programului „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europe.”