Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numărul persoanelor infectate cu Covid-19,…

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19, în capitală: 83 de pacienți sunt în stare gravă. Peste 3 mii de persoane, cu tratament la domiciliu

În total, până acum, în Chișinău au fost înregistrate 6 512 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit șefei Direcției generale, Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, din cadrul Primăriei 83 de pacienții diagnosticați cu Covid-19 sunt în stare gravă la spital, unii dintre ei fiind intubați.

La moment în municipiul Chișinău bilanțul persoanelor infectate cu coronavirusul de tip nou a ajuns la 6 512, ceea ce constituie aproximativ 33% din numărul total de persoane infectate în Republica Moldova.

La moment, în instituțiile medico-sanitare publice municipale sunt 692 de locuri. Avem 537 de pacienți, dintre care 499 de pacienți confirmați cu coronavirus de tip nou. Din păcate, 83 de pacienți sunt în stare gravă și avem și pacienți intubați.

Ceea ce ține de testarea personalului medical și auxiliar la instituțiile medico-sanitare publice municipale cifra constituie 13 % și la moment avem infectate 537 de persoane”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Potrivit aurorităților municipale, 3 129 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus se află cu tratament la domiciliu.

„În legătură cu tratamentul la domiciliu se folosește în continuare platforma Gira și la momen, în controlul la domiciliu, cu forme ușoare de Covid-19 sunt 3129 de pacienți”, a mai menționat șefa Direcției generale, Asistență Socială și Sănătate.