Principală  —  IMPORTANTE   —   Numărul elevilor și angajaților din…

Numărul elevilor și angajaților din cadrul instituțiilor municipale de învățământ care sunt infectați cu Covid-19

În instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău sunt înregistrate 177 de cazuri active de infecție cu Covid-19, dintre care 143 de cazuri în rândul elevilor și 124 de cazuri în rândul angajaților. Anunțul a fost făcut luni, 5 octombrie, de către viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

Situația epidemiologică în instituțiile municipale de învățământ:

În instituțiile muncipale de învățământ primar și secundar sunt înregistrate 143 de cazuri de infecție cu Covid-19 în rândul elevilor, 124 de cazuri active în rândul angajaților din învățământ, dintre care 110 sunt atestate la cadrele didactice. În carantină au fost plasați 2 734 de elevi din 120 de clase sau grupe din 44 de instituții de învățământ, inclusiv 7 private.

De asemenea, în carantină au fost plasați 119 angajați ca urmare a contactelor cu bolnavii predominant de fapt din familie.

Din totalul claselor aflate în carantină:

  • 31 sunt clase primare,
  • 53 – de clase gimnaziale
  • 32 – clase liceale.

„Sursele indicate de infecție sunt indicate în majoritatea cazurilor din familie”, menținează viceprimarul.

Instituțiile de educație timpurie

Au fost înregistrate 2 cazuri active de infecție cu Covid-19 la copii și 27 de cazuri în rândul angajaților. În autoizolare au fost plasați 94 de copii și 25 de angajați, a mai declarat Angela Cutasevici.

De la deputul pandemiei de Covid-19, în R. Moldova s-au înregistrat 56 579 de cazuri de infecție cu Covid-19. Până acum, 40 955 de persoane s-au tratat, iar 1 366 de oameni au decedat din cauza infecției cu noul coronavirus.