• Numărul deceselor provocate de COVID-19 rămâne ridicat. Alte 39 de persoane au pierdut lupta pentru viață în ultimele 24 de ore. Cea mai tânără victimă – 27 de ani

  Numărul deceselor provocate de COVID-19 rămâne ridicat. Alte 39 de persoane au pierdut lupta pentru viață în ultimele 24 de ore. Cea mai tânără victimă – 27 de ani
  Foto: World Health Organization in Moldova
  de
  08 aprilie 2021 | 18:25

  Alte 39 de persoane au decedat, joi, 8 aprilie, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Cea mai tânără victimă este o femeie de 27 de ani din municipiul Chișinău, care era diagnosticată cu limfom Hodjkin.

  Decesele anunțate de MSMPS:

  Deces 5269: Femeie de 69 de ani, din r. Florești. Internată la SR Florești. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 5270: Bărbat de 74 de ani, din r. Drochia. Internat la SR Drochia. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiopatie.

  Deces 5271: Femeie de 70 de ani, din r. Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Deces 5272: Bărbat de 57 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Deces 5273: Femeie de 86 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SC al MSMPS. Comorbidități: boală cerebrovasculară, cardiopatie ischemică, pielonefrită cronică.

  Deces 5274: Femeie de 65 de ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: obezitate, fibrilație atrială cronică.

  Deces 5275: Femeie de 70 de ani, din r. Căușeni. Internată la SR Căușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, encefalopatie, obezitate.

  Deces 5276: Femeie de 57 de ani, din r. Căușeni. Internată la SR Căușeni. Comorbidități: anemie, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

  Deces 5277: Femeie de 27 de ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul de Stat. Comorbidități: limfom Hodjkin.

  Deces 5278: Bărbat de 79 de ani, din mun. Chișinău. Internat la Spitalul de Stat. Internat cu insuficiență respiratorie acută.

  Deces 5279: Femeie de 66 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

  Deces 5280: Femeie de 72 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: anemie.

  Deces 5281: Bărbat de 63 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat.

  Deces 5282: Femeie de 67 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, mielom multiplu.

  Deces 5283: Femeie de 69 de ani, din r. Soroca. Internată la SR Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

  Deces 5284: Bărbat de 67 de ani, din r. Călărași. Internat la SR Călărași. Comorbidități: angor pectoral, insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

  Deces 5285: Bărbat de 77 de ani, din r. Ștefan Vodă. Internat la SR Ștefan Vodă. Comorbidități: angină pectorală, fibrilație atrială cronică, diabet zaharat.

  Deces 5286: Bărbat de 80 de ani, din r. Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, boală cerebrovasculară.

  Deces 5287: Femeie de 73 de ani, din r. Dondușeni. Internată la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

  Deces 5288: Bărbat de 69 de ani, din r. Edineț. Internat la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie, insuficiență cardiacă.

  Deces 5289: Femeie de 76 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

  Deces 5290: Femeie de 64 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, pielonefrită cronică.

  Deces 5291: Femeie de 69 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

  Deces 5292: Femeie de 72 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate.

  Deces 5293: Femeie de 76 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: angină pectorală, cardiopatie.

  Deces 5294: Femeie de 69 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 5295: Femeie de 68 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate, insuficiență cardiacă.

  Deces 5296: Femeie de 58 de ani, din r. Rîșcani. Internată la  SC Bălți. Comorbidități: obezitate, hepatită cronică.

  Deces 5297: Bărbat de 59 de ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: boală cerebrovasculară.

  Deces 5298: Femeie de 68 de ani, din r. Anenii Noi. Internată la SR Anenii Noi. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

  Deces 5299: Femeie de 69 de ani, din r. Sîngerei. Internată la SR Sîngerei cu insuficiență respiratorie acută.

  Deces 5300: Femeie de 71 de ani, din mun. Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, encefalopatie.

  Deces 5301: Femeie de 79 de ani din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, insuficiență cardiacă.

  Deces 5302: Femeie de 51 de ani, din Transnistria. Comorbidități: ciroză hepatică, hipertensiune arterială.

  Deces 5303: Femeie de 62 de ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

  Deces 5304: Femeie de 58 de ani, din Transnistria. Internată cu insuficiență respiratorie acută.

  Deces 5305: Femeie de 97 de ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

  Deces 5306: Femeie de 82 de ani, din Transnistria. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie.

  Deces 5307: Femeie de 70 de ani, din Transnistria. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Parlamentul a votat în prima lectură un proiect cu privire la instituirea unui moratoriu, pe o perioadă de trei ani, asupra recoltării maselor lemnoase

  Parlamentul a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 23 aprilie, un proiect ce prevede instituirea moratoriului, pentru o perioadă de trei ani, asupra recoltării maselor lemnoase. Proiectul are drept scop stopar…
  Parlamentul a votat în prima lectură un proiect cu privire la instituirea unui moratoriu, pe o perioadă de trei ani, asupra recoltării maselor lemnoase

  Fostul procuror, actual avocat, Boris Lupașcu, numit de PSRM – ȘOR judecător la CC: a depus jurământul de învestire. Greceanîi: „Vă dorim succes”

  Fostul șef de secție din cadrul Procuraturii Generale (PG), Boris Lupașcu, a fost numit de deputații PSRM – ȘOR judecător la Curtea Constituțională (CC). Împreună cu socialiștii și cei din Partidul ȘOR, a…
  Fostul procuror, actual avocat, Boris Lupașcu, numit de PSRM – ȘOR judecător la CC: a depus jurământul de învestire. Greceanîi: „Vă dorim succes”

  VIDEO/ Liderul interimar al PAS cheamă cetățenii în fața Curții Constituționale: „Mergem cu toții la CC, apărăm această instituție și nu-i permitem lui Dodon să forțeze intrarea în CC”

  Liderul interimar al PAS, Igor Grosu, califică actele socialiștilor, în legătură cu activitatea și judecătorii Curții Constituționale, citite și votate de deputații PSRM – ȘOR în Parlament , drept o tenta…
  VIDEO/ Liderul interimar al PAS cheamă cetățenii în fața Curții Constituționale: „Mergem cu toții la CC, apărăm această instituție și nu-i permitem lui Dodon să forțeze intrarea în CC”

  Fost președinte al Curții Constituționale, despre Hotărârile votate de PSRM-ȘOR: „Este foarte trist tot ce s-a întâmplat la Parlament în jurul CC, sunt acte descalificante pentru niște politicieni care se respectă pe ei”

  Este foarte trist tot ce s-a întâmplat în Parlament în jurul Curții Constituționale (CC). Declarația a fost făcută de către fostul președintele al Înaltei Curți, Alexandru Tănase, care menționează că atât recun…
  Fost președinte al Curții Constituționale, despre Hotărârile votate de PSRM-ȘOR: „Este foarte trist tot ce s-a întâmplat la Parlament în jurul CC, sunt acte descalificante pentru niște politicieni care se respectă pe ei”

  Anunțul ambasadei române la Chișinău în legătură cu regimul de intrare în România pentru cetățenii R. Moldova

  Ambasada română la Chișinău a publicat vineri, 23 aprilie, o notă informativă prin care vine cu mai multe precizări în legătură cu măsurile referitoare la regimul de intrare în România pentru cetățenii R. Moldo…
  Anunțul ambasadei române la Chișinău în legătură cu regimul de intrare în România pentru cetățenii R. Moldova