Principală  —  IMPORTANTE   —   Numărul deceselor provocate de COVID-19…

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a trecut de 600

Foto: World Health Organization in Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat despre înregistrarea a încă cinci decese provocate de COVID-19. Astfel, în total, au murit 603 oameni infectați cu noul coronavirus.

Conform datelor publicate de autorități, este vorba despre:

Deces 599: Femeie de 61 ani, din mun. Bălți, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 5 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Deces 600: Femeie de 66 ani, din mun. Chişinău, transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II.

Deces 601: Bărbat de 61 ani, din r-nul Orhei, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 12 iunie. Comorbidităţi: disfuncţie hepatică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 602: Bărbat de 61 ani, din mun. Chişinău, internat Spitalul Clinic Republican, pe 30 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2,  hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 603:  Bărbat de 78 ani, din mun. Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 2 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, AVC.

În total, în R. Moldova au fost înregistrate 18.141 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 11.241 de persoane au fost tratate.