Principală  —  IMPORTANTE   —   „Nu doresc nici la dușmanii…

„Nu doresc nici la dușmanii mei să ajungă la terapie intensivă cu Covid-19. Cine nu crede că există, le pot arăta”. Mesajul șefului Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Republican

În acest moment, în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sunt internați, în stare gravă, la Secția de Terapie Intensivă 52 de pacienți diagnosticați cu Covid-19. Unii dintre ei, deși au ajuns la spital în stare gravă, inițial, au refuzat să fie internați la reanimare, făcând isterie și acuzând medicii că încearcă să le pun diferite cipuri. Asta spune șeful Serviciului Anesteologie și Reanimatologie, Victor Cojocaru, într-un interviu difuzat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Medicul susține că nu există niciun fel de cipuri și că afirmațiile pacienților „sunt aberații și prostii”, fiind cauzate de starea de delir în care se află aceștia la internare.

Simt lipsa responsabilității cetățenilor, ei cred și spun așa – cu mine nu se va întâmpla nimic, se va întâmpla cu vecinul. Dacă până acum pacienții ajungeau aici în stare gravă, acum 90 la sută dintre pacienți care ajung aici sunt în stare extrem de gravă.

Sunt care vin în stare gravă, fac isterie și consideră că încercăm să-i „cipitizăm”. Consideră că noi vrem să le punem cip. Avem pacienți care fac isterie.

Avem doi pacienți care s-au opus totalmente inițierii terapiei intensive, credeau că o să le punem cipuri, credeau că vrem să le punem nu știu ce cipuri. Sunt prostii toate acestea.

70 – 80 la sută dintre pacienți când ajung aici sunt în delir, au concepții greșite, au citit despre diferite cipuri, iar acum se gândesc la asta.

Noi nu avem când să umbăm cu cipuri și toate aceste prostii. La noi în terapie intensivă vin oameni bolnavi, dacă o să ne enervăm cu toți care vin cu delir și spun diferite nebunii, atunci eu nu o să mai fiu medic. Sunt niște prostii de piață”, a declarat Victor Cojocaru, șeful Serviciului de anesteziologie şi reanimatologie a Spitalului Clinic Republican.

Doctorul a venit și cu un mesaj către toți cetățenii care nu cred că există Covid-19 și că oamenii se infectează cu acest virus.

„În terapie intensivă avem acum 52 de pacienți în stare gravă, 39 de rezidenți lucrează cot la cot cu medicii, lucrează în conformitate cu ghidul terapiei intensivă. Costurile tratamentului pentru un pacient aflat la terapie intensivă cu Covid-19 sunt extrem de mari. Nu doresc nici la dușmanii mei să se afle pe patul de terapie intensivă fiind diagnosticați cu Covid-19. Cine nu crede că există Covid-19, daca doriți le pot face o vizita virtuală si daca permit autoritățile, vă pot face și o vizită reală, să vedeti în ce stare se afla pacientii si cum noi îi salvăm. Doar astăzi avem mai mult de 5 pacienți aduși în stare gravă”, a menționat Victor Cojocaru în cadrul emisiunii de la TV8.

Tot aici, doctorul spune că toate informațiile precum că oamenilor le sunt oferiți bani pentru a declara că rudele lor ar fi decedat din cauza infecție cu Covid-19, sunt false.

„Prostii. Analizele nu se fac la spital, se fac în laborator, este imposibil de a falsifica o analiză când ea se face în altă instituție. Analizele se iau de la noi, dar se fac la domnul Furtună. Toate acestea sunt prostii”, a mai menționat medicul.

Doctorul a mai menționat că, acum, 180 de medici lucrează în zona activată pentru Covid-19. Întrebat ce salariu are un medic de la terapie intensivă, Victor Cojocaru a menționat că acum salariile diferă, însă până la răspândirea epidemiei de Covid-19 un șef de catedră, așa cum este el, avea o leafă de 8 mii jumătate – 9 mii de lei

Noi nu lucrăm pentru a fi eroi, ci pentru a salva vieți, pentru a ne face bine meseria. Un medic de la terapie intensivă, în mod obișnuit, până acum, un șef de catedră are leafa în jur de 8 500 – 9 mii de lei”, a mai menționat medicul în cadrul unui interviu difuzat la emisiunea „Politica” de la TV8.