Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Compania Air Moldova „salvează” câteva…

Compania Air Moldova „salvează” câteva dintre zborurile anulate în perioada 21-25 aprilie: cursele aeriene din și spre Italia și Georgia vor fi operate

Sursa: airmoldova.md

La scurt timp după ce Air Moldova a informat că este „nevoită” să anuleze operarea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023, compania anunță că „va reuși să salveze” o parte din zborurile anulate anterior.

Mai exact, duminică, 23 aprilie – va fi operat zborul Chișinău-Bologna-Chișinău; luni, 24 aprilie – Chișinău-Tbilisi-Chișinău, iar marți, 25 aprilie va fi operat zborul Chișinău-Verona-Chișinău.

Sursa: airmoldova.md

Sursa: airmoldova.md

„Echipa noastră, în continuare depune străduinţă pentru a gestiona situația, fiecare zbor operat sau restabilit se datorează unui efort colosal. Săptămâna viitoare, administrația companiei Air Moldova va negocia cu potențialii investitori un plan de acțiuni, pentru a depăși dificultățile companiei”, potrivit anunțului făcut de operatorul aerian.

În contextul anunțului companiei aeriane Air Moldova privind anularea tuturor zborurilor până la 25 aprilie din cauza „problemelor financiare majore ale operatorului aerian”, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a transmis că inițiază vineri, 21 aprilie, „un control inopinat”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a menționat că a reclamat „în repetate rânduri despre deficiențele grave de ordin financiar ale operatorului”, depistate în cadrul activității de control.

Compania aeriană Air Moldova a anunțat vineri despre anularea tuturor zborurilor planificate din 21 aprilie până la 25 aprilie 2023.

Air Moldova susține că este nevoită să anuleze operarea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 din cauza „deficitului de resurse financiare necesare pentru activitatea companiei”.

„Din păcate constatăm că tot efortul și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate”, se arată în comunicatul publicat de operator vineri, 21 aprilie.

Reprezentanții companiei menționează că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora.

„Echipa Air Moldova își cere scuze pentru că nu își poate onora obligațiunile în acestă perioadă critică. Situația creată este fără precedent în domeniul aviației civile”, mai notează Air Moldova.

În ultimele zile, compania aeriană a anulat mai multe zboruri.

În martie și aprilie la fel au fost anulate mai multe zboruri operate de Air Moldova. Anterior, reprezentanții companiei aeriene au susținut că se confruntă cu „dificultăți operaționale anunțate anterior, motivul fiind deficiența de flotă”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat anterior că monitorizează îndeaproape situația curentă a companiei, care riscă să îi fie suspendat certificatul de operator aerian.