Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Alte trei zboruri operate…

UPDATE Alte trei zboruri operate de compania Air Moldova au fost anulate

UPDATE: Trei zboruri operate de Air Moldova, care trebuiau să aibă loc pe data de 21 aprilie, au fost anulate. Este vorba despre cursele planificate din Azerbaidjan, Turcia și Italia.

Astfel, zborurile din Baku, Istanbul și Bologna nu vor mai avea loc.

Zboruri SPRE R. Moldova operate de Air Moldova pe 21 aprilie

Știrea inițială

Pentru ziua de joi, 20 aprilie, sunt anulate alte patru zboruri operate de Air Moldova. Astfel, potrivit orarului online al curselor operate de companie, au fost anulate două zboruri din Georgia și Turcia: Tbilisi – Chișinău de la ora 03:50 și Istanbul – Chișinău de la 16:50.

De asemenea, au fost anulate două zboruri din R. Moldova spre Irlanda și Turcia. Este vorba despre cursa Chișinău – Istanbul de la ora 12:50 și cursa Chișinău – Dublin de la 20:20.

Zboruri SPRE R. Moldova operate de Air Moldova pe 20 aprilie

Zboruri DIN R. Moldova operate de Air Moldova pe 20 aprilie

În martie și aprilie la fel au fost anulate mai multe zboruri operate de Air Moldova. Anterior, reprezentanții companiei aeriene au susținut că se confruntă cu „dificultăți operaționale anunțate anterior, motivul fiind deficiența de flotă”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat săptămâna trecută că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian.

„Motivul pentru anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: Întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale.

În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirea cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, se arată în comunicatul publicat de AAC.