Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi reguli pentru organizarea petrecerilor…

Noi reguli pentru organizarea petrecerilor de orice tip. Decizia, aprobată de CESP Chișinău

Membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău au adoptat în ședința de miercuri noi reguli pentru organizarea evenimentelor private. Astfel, crește numărul persoanelor care pot participa la o nuntă, un botez sau la alt eveniment privat. 

CESP Chișinău a luat decizia ca începând cu 27 mai organizarea evenimentelor – nunți, cumetrii, banchete sau orice tip de petreceri vor fi permise cu ocuparea a 50 la sută din spațiul localurilor unde vor fi organizate acestea.

„Organizarea evenimentelor va avea loc cu capacitatea de 50 de procente din locurile sălii. Teatrele și sălile de concerte revin la programul obișnuit cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor. Locurile de agrement și parcurile de distrații își reiau activitatea precum și târgurile tematice. Permiterea organizării activităților taberelor pe teritoriul municipiului Chișinău, și a competițiilor sportive”, a spus Ceban.

În context, primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că CESP a decis ca domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor anti-COVID-19, cu excepția cluburilor de noapte și a discotecilor.

Tot de joi, 27 mai, purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise din municipiul Chișinău nu mai este obligatorie. În schimb, în spațiile închise cum ar fi centre comerciale, magazine și în transportul public cetățenii sunt, în continuare, obligați să poarte măști.