Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Municipalitatea își va revedea decizia.…

Municipalitatea își va revedea decizia. Ceban: „Transportul nu trebuie să fie restricționat pe parcursul săptămânii”

Municipalitatea ar urma să își revadă decizia cu privire la instituirea unui program special de activitatea a transportului public doar în orele dimineții și ale serii. Primarul Ion Ceban spune că transportul ar urma să circule în regim normal după ce a fost informat despre „situația în stațiile de așteptare, dar și despre încărcătura fiecărei unități de transport” în contextul restricționării acestuia.

Potrivit lui Ceban, decizia cu privire la orarul special al transportului public a fost luată duminică de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău la recomandările epidemiologilor și Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

„Cu toate acestea împreună cu specialiștii și grupul de lucru, care au monitorizat ieri situația în teren s-a constat că fluxul de oameni este mult mai mare în stațiile de așteptare și în transport, înainte de a fi sistat, sau după ce își reia activitatea.

La fel, am primit mai multe mesaje și solicitări din partea mai multor locuitori, medici care ne-au comunicat despre dificultățile pe care le-au întâlnit pe parcursul zilei când transportul a fost sistat, având un alt grafic de lucru și erau nevoiți să urice în transportul deja plin.

Analizând împreună cu grupul de lucru toate riscurile, am ajuns de comun la concluzia ca transportul nu trebuie să fie restricționat pe parcursul săptămânii”, precizează primarul capitalei.

În acest context, edilul a cerut convocarea Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, și a solicitat ca aceasta să-și revadă decizia de duminică.