Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Motorina promisă de președintele României…

Motorina promisă de președintele României urmează să ajungă la agricultorii din R. Moldova. Guvernul român a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru țara noastră

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru R. Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Astfel, tonele de motorină pe care președintele român Klaus Iahannis, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat că le va primi R. Moldova urmează să ajungă în perioada următoare la agricultorii din țara noastră. Anunțul a fost făcut de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, printr-o postare pe Facebook.

Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră – ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Florin Cîțu. Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a notat președinta Sandu pe Facebook.

În luna decembrie 2020, aflat într-o vizita oficială la Chișinău, președintele român Klaus Iahannis a declarat că în vedere sprijinirii agricultorilor din R. Moldova, România va acorda ca ajutor aproximativ 6.000 de tone de motorină.

De asemenea, tot atunci, președintele român a anunțat că România va furniza R. Moldova până la 200.000 de doze de vaccin și va trimite, la Chișinău, în etapa imediat următoare, o echipă de experți români, care va împărtăși din experiența României și va ajuta la pregătirea Strategiei de vaccinare.