Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Motivul pentru care angajații Agenției…

Motivul pentru care angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nu și-au primit de două luni salariile

Foto: kiev.ua

Mai mulți angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu și-au primit salariile pentru luna iulie și august. Informația a fost confirmată și de ANSP, care precizează că specialiștilor le-au fost aduse la cunoștință motivele de rigoare și „explicațiile obiective” care stau la baza acestei situații.

„În primul rând, reformarea Serviciului de Sănătate Publică prevede reorganizarea, comasarea și fuzionarea a 39 instituții, fapt care implică activități importante de operare și concretizare în timp a Listelor de tarifare a tuturor funcțiilor de personal și al fiecărui angajat în parte”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Agenția Națională pentru Sănătate.

Un alt motiv invocat pentru întârzierea salariilor este lipsa numărului necesar de contabili pentru calcularea salariului. Potrivit instituției, din 23 de funcții aprobate, sunt ocupate doar șapte.

După ce informația a fost făcută publică, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost convocată o ședință la care s-a discutat problema, urmând ca începând cu 1 octombrie 2018 să fie acordate toate datoriile salariale.

Foto: kiev.ua