Principală  —  IMPORTANTE   —   Moldovenii care au decedat, fiind…

Moldovenii care au decedat, fiind prinși sub dărâmăturile blocului școlar prăbușit în Belgia, erau fin și naș de cununie: în această vară urma să fie dată o petrecere cu ocazia căsătoriei tânărului de 29 de ani

sursa: Facebook/ Mihai Balan

În ziua de 18 iunie tânărul de 29 de ani, originar din orașul Căușeni Mihai Balan muncea împreună cu nașul său de cununie la construcția unei școli din orașul belgian Antwerpen, la un moment dat tavanul instituției ar fi cedat însă și i-ar fi prins sub dărâmături.

Autoritățile din R.Moldova au anunțat că a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui moldovean, iar despre un alt cetățean al R.Moldova au declarat că este internat într-un spital, fiind grav rănit. Ulterior, autoritățile au spus că și un alt moldovean a decedat. Blocul școlar s-ar fi prăbușit peste schelele de pe care lucrau cei trei moldoveni.

Duminică cei doi moldoveni au fost înmormântați, potrivit Studio-L Căușeni.

Mihai Balan lucra în Belgia de mai bine de patru ani, le-a mărturisit sora tânărului jurnaliștilor de la Studio-L Căușeni.

A fost acasă pentru câteva zile în ianuarie curent, atunci când și-a oficializat căsătoria, luându-și ulterior soția cu el în Belgia, a mai menționat sora tânărului.

 „Urma să revină în această vară acasă pentru a sărbători nunta.

Cu trei ore înainte de tragedie, oficiali belgieni au vizitat școala din Antwerpen, care din septembrie curent urma să fie frecventată de elevi, a declarat primarul orașului belgian Bart De Wever. Acesta nu își putea explica „cum o clădire aproape gata poate să se prăbușească”.

„Motivul prăbușirii se investighează, dar se pare că etajul superior s-a prăbușit, fără a lăsa nicio șansă pentru muncitorii prezenți”, a menționat oficialul.