Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile anunță despre decesul unui…

Autoritățile anunță despre decesul unui al doilea cetățean moldovean, în urma prăbușirii clădirii din Belgia

Sursa: cdn-s-www.ledauphine.com
Sursa: cdn-s-www.ledauphine.com

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că autoritățile locale belgiene au confirmat reprezentanților Ambasadei R. Moldova în Regatul Belgiei despre încheierea operațiunii de căutare a persoanelor aflate sub ruine după ce, vineri, 18 iunie, o clădire din orașul Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Astfel, a fost confirmat decesul celui de-al doilea cetățean moldovean,  

În accidentul de la Antwerpen urmare a prăbușirii unei clădiri, bloc școlar aflat în construcție și-au pierdut viața doi cetățeni ai Republicii Moldova. Sâmbătă, 19 iunie, presa scria despre decesul unui tânăr de 29 de ani, din R. Moldova, care muncea pe schele care s-au prăbușit.

MAEIE anunță că Ambasada R. Moldova în Regatul Belgiei este în legătură cu familiile îndoliate pentru a le oferi asistența necesară.

Cinci persoane și-ai pierdut viața în urma prăbușirii blocului școlar aflat în construcție din orașul Antwerpen, Belgia, vineri, 18 iunie. Potrivit presei locale, dintre cele cinci victime, una a venit din Portugalia și alta din România. Nu a fost specificată naționalitatea celorlalți lucrători decedați. Dar, în timp ce trei persoane erau încă dispărute, salvatorii au spus că mai caută doi portughezi și un rus. Alte nouă persoane au fost rănite în accidentul care s-a întâmplat vineri după-amiază. Trei au fost supuse terapie intensivă sâmbătă, dar nu în erau în stare critică.

Deoarece școala este încă în construcție, niciun elev nu a fost prezent în timpul accidentului. Compania de construcții anunță o investigație aprofundată. Muncitorii au lucrat pentru un subcontractant pentru firma de construcții „Democo”.