Principală  —  IMPORTANTE   —   La ce oră ajunge Sfânta…

La ce oră ajunge Sfânta Lumină de Paște la Chișinău

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă, 23 aprilie, în R. Moldova de la Ierusalim de către o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău, anunță Mitropolia Moldovei.

Potrivit anunțului, aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, Focul Haric va fi preluat de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

„Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, focul haric va fi adus în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală în jurul orei 19:30 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir după care va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspândi în întreagă ţară”, anunță Mitropolia Moldovei.

Anterior, într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, au declarat că niciun oficial nu va merge după Lumina Sfântă la Ierusalim și că Focul Haric va fi adus la Chișinău, în acest an, de un grup de enoriași care deja se află acolo.

„Anul acesta va fi o procedură mai simplă, credincioși de-ai noștri care se află într-un pelerinaj la Ierusalim vor participa la acest eveniment miraculos și vor aduce Focul Haric. Enoriașii vor aduce Focul Haric și noi îl vom prelua”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.