Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mitropolia anunță că preotul Valuța…

Mitropolia anunță că preotul Valuța va fi cercetat de Judecata bisericească după ce a legat un câine de mașină

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove informează prin intermediul unui comunicat de presă că preotul Ghenadie Valuța, care a legat un câine de automobil și l-a târât pe drum, va fi cercetat de Judecata Bisericească.

„Direcția Mitropolitană regretă enorm această acțiune. Este o situație neplăcută și sigur că nu este o acțiune potrivită pentru o față bisericească. Un cleric nu ar trebui să se ocupe de astfel de lucruri. În următoarele zile diaconul Ghenadie Valuța va fi cercetat de Judecata bisericească, în vederea elucidării acestui caz”, este precizat în comunicatul Mitropoliei.

Cazul preotului Ghenadie Valuța, care a legat un câine de automobil, a devenit viral pe rețelele de socializare, iar mai mulți internauți se arată indignați de gestul preotului. După ce cazul a luat amploare, deputatul Radu Marian a declarat că a trimis un demers la Procuratură, pentru a pedepsi acest act de cruzime față de animale. Totodată, în spațiul public a fost lansată și o petiție prin care se cere pedepsirea lui Valuța. Petiția poate fi semnată AICI.

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe fotografii în care este surprins preotul Ghenadie Valuța. Din imaginile foto se vede că preotul a legat un câine cu un lanț de automobilul său, cu scopul de a-l transporta. În timp ce gestul preotului a stârnit nemulțumirea mai multor internauți, Ghenadie Valuța spune că acest câine prezenta pericol pentru copii, motiv pentru care a decis să îl ia din localitate și să îl ducă la o fabrică de carne din apropiere.

Foto: Facebook/ Ira Marcu