Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul Mediului avertizează agenții economici:…

Ministrul Mediului avertizează agenții economici: „Nu voi permite ca locațiile cu potențial turistic să fie transformate în cariere”

Sursa foto: Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, avertizează agenții economici, care vor să extragă piatră din zonele stâncoase, că nu va permite ca locațiile cu potențial turistic să fie transformate în cariere.

Oficialul anunță că miercuri, 11 aprilie, a mers în satul Horodiște, raionul Râșcani, unde un agent economic vrea să extragă piatră dintr-o zonă stâncoasă cu potențial turistic. Conform ministrului, documentația de extracție are abateri.

„Este foarte straniu că în 2013, Ministerul Mediului a scos la concurs această zonă pitorească pentru a fi transformată în carieră. Mai mult, am depistat că documentația are abateri de la legislație”, a spus Sergiu Lazarencu.

În context, ministrul a transmis un mesaj către agenții economici și toți cei care vor să extragă zăcăminte: „Nu voi permite, ca locațiile cu potențial turistic, să fie transformate în cariere. Vom iniția la Minister toate procedurile de încetare și anularea tuturor actelor care ar permite exploatarea minieră a stâncilor din satul Horodişte, care sunt o bogăție naturală, acoperite cu recife de corali. Înțeleg foarte bine că și aspectele economice sunt importante, dar nu voi accepta ca acest lucru să se întâmple în spațiile care pot fi valorificate turistic, mai ales în situația în care țara noastră are puține locuri de genul dat, cu așa o priveliste și atractivitate”.

Autoritățile susțin că acest caz, dar și altele vor fi monitorizate.