Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministrul Infrastructurii susține că a…

Ministrul Infrastructurii susține că a discutat la București despre construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut la Ungheni

Imagine-simbol

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, anunță vineri, 12 noiembrie, că a discutat cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România, Ionel Scrioșteanu, despre construcția unui pod rutier de frontieră peste râul Prut la Ungheni, dar și despre extinderea de cale ferată.

Andrei Spînu susține că a discutat cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România despre posibilitatea creșterii numărului de frecvențe efectuate de operatorii aerieni români pe segmentul București-Chișinău-București, diversificarea destinațiilor prin operarea unor noi curse și de pe alte aeroporturi internaționale din Romania, precum Cluj, Timișoara.

Construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Ungheni (Republica Moldova) – Ungheni (România), reabilitarea podurilor rutiere la punctele de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați, Sculeni – Sculeni, Cahul – Oancea și Leușeni-Albița. Extinderea liniei de cale ferată cu ecartament larg până la stația Nicolina pentru circulația trenurilor pe cale largă pe direcția Ungheni – Cristeși Jijia – Socola – Nicolina. Semnarea unui Memorandum de înțelegere dintre Guvernele României, Republicii Moldova și a Ucrainei privind cooperarea în proiectul de reabilitare a coridorului de cale ferată Iași – Chișinău – Odessa. Construcția autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni”, anunță Spînu.

În context, Spînu susține că la finalul vizitei Scrioșteanu i-a spus: „Trebuie sa trecem de la podul de flori, la poduri de piatră.”

În august curent, la Parlament a fost discutat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reabilitarea podului rutier de frontieră de peste râul Prut, Giurgiulești-Galați. Astfel, un proiect de inițiere a negocierilor și aprobare a semnării Acordului a primit aviz pozitiv din partea membrilor Comisiei politică externă și integrare europeană.

Podul rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) – Galați (România) a fost construit în anul 1949. În rezultatul discuțiilor din cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial comun, care a avut loc la București, la 23 iulie 2019, obiectivul dat a fost inclus în lista proiectelor prioritare de cooperare Moldova-România.