Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministrul Economiei, despre construcția gazoductului…

Ministrul Economiei, despre construcția gazoductului Iași-Ungheni: „Avem toate premisele ca să fie finalizat la timp”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anotol Usatâi susține că gazoductul Iași-Ungheni va fi gata în vara acestui an. Potrivit lui Usatâi, compania care execută lucrările de construcție a gazoductului a realizat până acum lucrările în termen. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Recent am primit un raport de la contractorul care execută aceste lucrări. Cu două săptămâni în urmă am avut o ședință în care am discutat toate problemele tehnice. Toate au fost rezolvate. Avem toate premisele ca acest gazoduct să fie finalizat la timp, a precizat Usatâi.

În ianuarie curent, Societatea Națională de Transport (SNT) gaze naturale „Transgaz” din România a precizat că lucrările de construcție a gazoductul Ungheni-Chișinău sunt în grafic pe toate loturile, urmând să fie finalizate până în primul semestru din 2020.

Proiectul Ungheni-Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale cu lungimea de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea Centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni-Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chişinău.