Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministra Sănătății, despre numărul de…

Ministra Sănătății, despre numărul de cazuri de COVID-19 raportate miercuri: „Au fost incluse o parte din testele realizate și cazurile detectate luni”

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco; foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că în statistica COVID-19 anunțată miercuri, 13 octombrie, au fost incluse o parte din testele realizate și cazurile detectate luni, 11 octombrie, dar neraportate.

Potrivit lui Nemerenco, situația a fost cauzată de faptul că luni a fost realizată pentru prima dată integrarea rapoartelor în Certificatul digital COVID și „unor laboratoare nu le-a reușit integrarea”.

„O mică explicație pentru toți care au comentat numărul excesiv de cazuri COVID-19 raportate miercuri. Luni au fost raportate doar 2 192 de teste și doar 535 de cazuri de infectare. Astăzi – 11 372 de teste și 2 052 de cazuri COVID. În statistica de astăzi sunt incluse o parte din testele realizate și cazurile detectate luni, dar neraportate. Situația a fost cauzată de faptul că luni a fost realizată pentru prima dată integrarea rapoartelor în Certificatul digital COVID și unor laboratoare nu le-a reușit integrarea. Problemele apărute au fost remediate, statistica „reparată” și adusă la zi”, a spus ministra Sănătății într-o postare pe Facebook.

Pe 14 octombrie, Ministerul Sănătății a raportat 29 de decese și alte 2052 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Potrivit autorităților din sănătate, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2 009 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 177 în stare extrem de gravă și 19 pacienți sunt supuși ventilării mecanice, iar în tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8 751 de persoane, iar 16 572 sunt sub supraveghere la domiciliu.