Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul fostei ministre a Sănătății,…

Mesajul fostei ministre a Sănătății, după decesul medicului chirurg din cadrul Spitalului Sfânta Treime din capitală: Familia doctorului este spitalizată

Despre decesul medicului chirurg, Stelian Candîba, în vârstă de 66 de ani, din cadrul Spitalului Sfânta Treime a scris pe pagina sa de Facebook și fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco. Fosta ministră susține că în aceste momente familia doctorului, care i-a fost coleg de facultate, se află spitalizată, iar în aceste condiții face un apel pentru a aduna resursele necesare pentru înmormântarea medicului.

În acest context, Ala Nemerenco face un apel către colegii lor de promoție pentru a contribui la organizarea funeraliilor, având în vedere că membrii familiei doctorului decedat se află internați la spital.

„Astăzi Covidul a mai curmat viața unui medic, a colegului meu de facultate, chirurgul Stelian Candîba. Membrii familiei sunt spitalizați în stare medie de gravitate.
Fac un apel către toți colegii de promoție să contribuim la organizarea funeraliilor în situația critică în care se află întreaga familie”
, a notat Ala Nemerenco pe Facebook.

Reprezentanții MSMPS au emis lmarți, 26 mai, un comunicat prin care au anunțat despre decesul medicului.

„Cu regret, informăm despre trecerea în neființă a dlui Stelian Candiba în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală.  Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, a transmis MSMPS.