Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Medicii de la Centrul Mamei…

Medicii de la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău au salvat o copilă de cinci ani. Ministra Sănătății: „Nu-i mai blamați atâta. Avem niște medici minunați”

Sursa foto: FB/Ala Nemerenco

O copilă de cinci ani a fost salvată de medicii de la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, după ce a fost adusă la spital, dintr-un raion al R. Moldova, cu o suliță metalică înfiptă adânc în gât, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook, menționând că „avem niște medici minunați”.

„Fetiță de 5 ani adusă la Institutul Mamei și Copilului din raion cu traumă gravă – a căzut în gardul bisericii, o suliță metalică a căruia i s-a înfipt adânc în gât. A fost adusă de ambulanță la Chișinău în sala de operații cu tot cu bucata de gard tăiată – pentru că era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici”, scrie Ala Nemerenco.

„Voi lăsa aici doar poza radiografică și instrumentul care pe lângă bisturiu, a fost utilizat de medici. Celelalte v-ar putea afecta emoțional.

Operația a decurs cu succes, fetița, un îngeraș blond, astăzi este bine, transferată din terapia intensivă în salon și se va recupera, sperăm, definitiv.

Și vă rog, stimați cetățeni, nu mai blamați atâta medicii. Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate”, susține ministra Sănătății.

Mesajul ministrei continuă cu un apel către societate privind conștientizarea și responsabilizarea: „am mai pus în discutie subiectul traumelor suferite de copii – căzuți de la etaj, din geamuri, striviți de porți de fotbal, loviți pe trecere de pietoni, secerați de mașini de tuns iarba. O parte nu au supraviețuit traumelor, alții au rămas cu consecințe. Copii care au putut să nu treacă prin această durere, dar nu au avut norocul. Fiindcă…. Fiindcă, vedeți și dvs de ce. Întrebarea mea – cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? Cui este necesar așa design la turnarea unui gard metalic care este frecvent întâlnit în satele noastre? Când gardurile vor fi mai mult simbolice și la noi? Când ne vom iubi ca societate copiii și vom avea cu adevărat grijă de ei?”