Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Matineele de 8 Martie, amânate…

Matineele de 8 Martie, amânate în grădinițele din capitală: Ordinul emis de DGETS

În contextul creșterii numărului cazurilor de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute și gripă, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău (DGETS) a emis un ordin în toate instituțiile preșcolare din capitală în care sunt indicate măsuri speciale privind pericolul de îmbolnăvire a copiilor.

Potrivit oridinului, matineele din grădinițe, ce urmau să se desfășoare în perioada 4 – 12 martie curent, sunt amânate pentru o altă dată, pentru evitarea îmbolnăvirii copiilor în masă.

Totodată, a fost interzisă prezența persoanelor străine în incinta grădinițelor, cât și plimbatul prin instituții. DGETS îndeamnă părinții ca să fie aduși copiii doar pe intrările specializate direct în grupe.

La fel, vor fi intesificate măsurile de igienizare cu folosirea detergenților, soluțiilor biodistructive și aerisirea minuțioasă a grupelor, încăperilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chişinău au fost înregistrate mai puţine cazuri de gripă şi infecţii respiratorii acute. Totuşi, morbiditatea prin IRVA şi gripă a crescut cu cca 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.